У Полтаві відбулася презентація наукових здобутків краєзнавців регіону

18 жовтня 2018 року в Полтавському університеті економіки і торгівлі відбулася презентація книги краєзнавця, громадського 1діяча з Лохвиччини Івана Дудника «В’ячеслав Сенютович-Бережний – український історик-геральдик і генеалог з Полтавщини».

Це результат багаторічної краєзнавчої роботи з вивчення життя 2та творчого спадку першого українського доктора наук з геральдики та генеалогії В’ячеслава Георгійовича Сенютовича-Бережного. Книга цінна тим, що крім історико-біографічного нарису про вченого-геральдика, в ній оприлюднено його головні праці, які підіймають важливий пласт нашої славної історії: про козацькі роди, провідних діячів козацького руху в Україні, цікаві історичні події тих часів у авторській інтерпретації.

3Автору книги Івану Дуднику вдалося головне: людям, які вперше знайомляться з постаттю Сенютовича-Бережного дати можливість відкрити це ім’я для себе, а для людей в деякій мірі обізнаних з біографією і 4творчим доробком вченого, завдяки проведеній  пошуковій роботі, відкриваються нові унікальні відомості з життя  талановитого земляка та його родини.

У презентації брали участь д.і.н., професор, ректор ПУЕТ, голова правління Полтавської обласної організації Національної спілки 5краєзнавців України Олексій Нестуля, д.і.н., професор, завідувач кафедри педагогіки та суспільних наук, секретар Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України  Ірина Петренко, голова Лохвицької районної державної адміністрації Володимир Рязанов, член Президії Української Всесвітньої Координаційної Ради, журналіст-політолог Віктор Гіржов, провідні краєзнавці міста та області.

6Під час презентації була чудова можливість послухати твори у виконанні капели бандуристів «Струни серця» Лохвицького районного будинку культури. Крім того, у ході наукового заходу було презентовано історико-краєзнавчу карту Лохвиччини «Від сивої давнини до сьогодення».

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *