100 талановитих молодих киян нагороджені премією Київського міського голови

65121Четвертий рік поспіль 100 талановитих та молодих киян отримують премію Київського міського голови у рамках молодіжної акції «Таланти Києва», яка присвячена Дню молоді. Церемонія відбулася 21 червня 2019 р. у Колонній залі Київської міської державної адміністрації.

Цього року грошову винагороду отримували за внесок у розвиток 64928молодіжного руху, наукові та творчі досягнення столиці. Серед лауреатів – у номінації «Наукові досягнення» було нагороджено члена Національної спілки краєзнавців України, кандидата історичних наук Олександра Маєвського.

“Тут сьогодні, 21 червня, зібралися кращі з кращих. Мені надзвичайно приємно вітати вас із цією почесною премією у самому серці міста Києва – міській адміністрації. Дякую вам за вашу щоденну працю і щоденний розвиток. Ваш успіх – це успіх нашого міста і нашої країни”, – зазначила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді і спорту Київради Ганна Старостенко.

Премія заснована у 2016 році та присуджується киянам віком від 14 до 35 років. Цьогоріч до Департаменту молоді та спорту загалом подано 159 кандидатур, із яких: за наукові досягнення – 97, за творчі досягнення – 17, за внесок у розвиток молодіжного руху – 35.64923

Під час флеш-інтерв’ю спеціально для сайту НСКУ Олександр Маєвський подякував Національній спілці краєзнавців України, яка рекомендувала його до нагородження, та підкреслив важливість подібної ініціативи з боку міської влади для підтримки талановитої молоді, зокрема їх наукових здобутків.

“Київ місто молодих та рішучих. І надзвичайно приємно, що молодь робить свій особливий внесок у розбудову нашого міста. Під час засідання конкурсної комісії, де ми відбирали 100 найкращих серед 159 конкурсантів, вибір зробити було складно. Але це показник, що міська влада рухається у правильному напрямку та мотивує молодь працювати на успіх міста”, – прокоментував заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Джерело:
Офіційний портал Києва

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *