Освітянське краєзнавство: Київська Ман відкрила новий сезон

К-МАН-218 вересня 2019 р. у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбувся справжній «Науковий променад», організований лідером позашкільної освіти наукового спрямування столиці – Київською Малою академією наук учнівської молоді.

Національна спілка краєзнавців України вже багато десятиліть поспіль опікується юними дослідниками, краєзнавці входять до журі конкурсів МАН, очолюють наукові секції, читають лекції та проводять консультації для членів МАН.

На променаді в форматі інтерактивного спілкування учні та вчителі київських шкіл, ліцеїв, гімназій та коледжів, запрошені науковці, викладачі вишів, дослідницьких установ ознайомилися із роботою 15 наукових відділень Київської МАН за різними напрямками наук.

К-МАН-3Відділення історії, яке включає секції історії України, історичного краєзнавства, етнології, археології, всесвітньої історії та із яким тісно співпрацює НСКУ, представляла його керівник Софія Сивенко з випускниками відділення.

К-МАННа науковому променаді виступила заступник голови НСКУ Руслана Маньковська, яка закликала учасників заходу вступати до МАН, вивчати історію України та своєї малої батьківщини. Вона зазначила, що молодь є майбутнім нашої держави, її інтелектуальним потенціалом і констатувала, що лише знання про історію нашого народу, його неповторну культуру формують національну гідність та почуття патріотизму.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *