Відбулося засідання краєзнавчого клубу «Моя Черкащина»

Драбів5 лютого 2020 року в Черкаській обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулося чергове засідання краєзнавчого клубу «Моя Черкащина».

Незважаючи на негоду до бібліотеки прийшло чимало шанувальників історії рідного краю. Цього разу вони зустрілися з відомим краєзнавцем і журналістом Віктором 3Козорізом, який презентував громадськості обласного центру свою книгу «Драбів і Драбівщина. Нариси з історії рідного краю».

7Це унікальне краєзнавче видання – наслідок багаторічної дослідницько-пошукової праці автора, якому вдалося на основі опрацювання матеріалів архівних, музейних та бібліотечних фондів, періодичних видань та наукової літератури створити цілісну картину історії самобутнього куточка України – Драбівщини.

8Насиченість книги фактами і вдало підібраними ілюстраціями роблять її доступною та привабливою для усіх, хто цікавиться минулим і сучасним рідного краю. На прикладі Драбівщини Віктор Козоріз показав героїчну і драматичну українську історію. В 6центрі уваги книги – повсякденне життя Драбова і навколишніх сіл, ретельно досліджені біографії уродженців краю і тих людей, що пов’язали з ним свою долю, особливості господарського та культурно-освітнього розвитку краю, його роль і місце в історії України.

5Про важливість краєзнавчої літератури і знань про свою малу батьківщину як основи громадянсько-патріотичного виховання говорив голова Драбівської районної ради Володимир Дзега – один із ініціаторів і учасник реалізації цього краєзнавчого проекту.

1Директор видавництва «Вертикаль» Світлана Кандич розповіла присутнім про співпрацю з автором, відзначила високу якість наданих ним матеріалів.

Голова Черкаської облорганізації НСКУ Василь Мельниченко 4зазначив: «Безумовно, що пропоноване видання поглибить знання про Драбівщину. Бажаю, щоб книга сповна служила справі патріотичного виховання, сприяла формуванню, передусім у молодого покоління жителів Драбівщини і тих, чиє родинне коріння пов’язане з цим славним краєм, поваги до власної історії і людей, які її творили і продовжують творити. Досвід співпраці місцевих краєзнавців з владою – приклад, гідний наслідування».

У плані подальшої роботи краєзнавчого клубу – цікаві теми про історію і сучасність рідного краю.

Василь Мельниченко,
голова Черкаської облорганізації НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *