Звернення до Міністерства фінансів України з приводу намірів скасувати програму державної підтримки творчих спілок

Координаційна Рада
Національних творчих спілок України

Міністру фінансів України
Марченку С.М.

Високоповажний Сергію Михайловичу!

Міністру Фінансів УкраїниВерховною Радою України в кінці минулого року був прийнятий Закон України про Державний бюджет на 2020 р., в якому була передбачена державна програма фінансування Національних творчих спілок України і Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка (КПКВК 3801100) в розмірі 24 млн. грн. (10 Національних творчих Спілок і Товариство «Просвіта»).

Наразі, попереднім керівництвом Міністерства фінансів України були підготовлені зміни до Держбюджету, які передбачали 100% зняття коштів з програми підтримки вищеназваних творчих організацій. Було залишено лише 4 млн грн. на утримання Будинку ветеранів сцени імені Наталії Ужвій в смт Пуща Водиця.

Реалізація цього сценарію матиме катастрофічні наслідки для української культури. Політична вага цього питання набагато більша чим позбавлення фінансування вищеназваних творчих структур. В державі будуть знищені творчі майданчики де формується професійна культурно-мистецька еліта, призупиниться комунікаційна складова світового і міждержавного культурного співробітництва, співпраця з ЮНЕСКО і багато іншого.

Просимо при формуванні змін до Держбюджету України на 2020 р. повернути фінансування програми підтримки Національних творчих спілок України і Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка в сумі 24 млн грн.

Розраховуємо на Ваше розуміння і підтримку, як людини не байдужої до українських національних проблем.

Голова Координаційної Ради
Національних творчих спілок України,
Заслужений діяч мистецтв України
Є.І.Шевченко

Текст листа у форматі .pdf

Міністру Фінансів України

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *