Засновано науковий електронний журнал “Старожитності Лукомор’я”

СтарожитностіМиколаївська обласна організація Національної спілки краєзнавців України (м. Миколаїв) та Науково-дослідний центр “Лукомор’я” (м. Миколаїв) заснували науковий електронний український рецензований журнал “Старожитності Лукомор’я”.

Видання представляє собою мультидисциплінарний майданчик для дискусій з ключових питань української та загальної історії як професійних дослідників України та зарубіжжя, так і науковців-початківців.

Проблематика: археологія України та світу, історія України, світова історія, історія міжнародних відносин, краєзнавство, регіональна та локальна історія, історія науки, музеєзнавство та пам’яткознавство.

СтарожитностіСтарожитності Лукомор’я. 2020. № 1 (1). Липень-Серпень.

Місія журналу – публікація оригінальних статей, рецензій та оглядів з історії й археології України та світу з найдавніших часів і до сьогодення. А також підвищення рівня наукових досліджень і розвиток міжнародного наукового співробітництва у рамках даної теми.

Мета журналу полягає у висвітленні нового погляду на ключові проблеми світової історії та місце в ній України, що спирається на сучасні наукові підходи та максимально широке коло доступних історичних джерел, осмислення подій, явищ і процесів минулого у контексті соціальної, інтелектуальної, економічної, демографічної та військової історії тощо. Важливим є представлення нових напрямків історичної науки у міждисциплінарному розрізі: історико-політичного й історико-філософського підходів, соціальної й етнічної історії, історії науки і техніки, історичної демографії тощо, для відображення широкого спектру поглядів на хід світової й української історії, висвітлення взаємодії соціально-економічних, політичних і соціокультурних аспектів в історичному розвитку, показати вплив людського фактора в історичному процесі.

Сайт журналу

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *