Пирятинський краєзнавчий музей на Полтавщині отримає нове приміщення

1408764539_bigПісля того, як керівництво та працівники Пирятинської міської ради переїхали в адмінбудівлю, постало питання: «Що ж буде з приміщенням по Соборній, 21?».

Цю тему обговорювали 8 квітня 2021 року на нараді, яку ініціював міський голова Андрій Сімонов. Одна з найкращих ідей, яка отримала одноголосну підтримку, стала створення музею в центрі міста, повідомляє сайт місцевої громади.

716494843_bigПирятинський краєзнавчий музей має великий фонд і давно потребує більшої території для експозиційних залів історії нашого краю. Тому й виникла ідея розмістити в приміщенні старої міської ради саме музей.

Голова історико-краєзнавчого товариства Олександр Рудковський підтримав цю пропозицію, адже сама будівля цікава для краєзнавців, бо побудована в кінці ХІХ століття, і розташована вона в історичній зоні міста.

Тож міський голова Андрій Сімонов дав доручення фахівцям міської ради готувати відповідний проект рішення щодо передачі приміщення управлінню культури, туризму та охорони культурної спадщини виконкому Пирятинської міської ради.

Джерело:
Пирятинська міська рада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *