Відбулося виїзне засідання членів Полтавської обласної організації НСКУ

20210912_14382812 вересня 2021 року на запрошення колективу Національного музею-заповідника М.В.Гоголя група членів краєзнавчої спільноти Полтавщини побувала у селі Гоголеве Миргородського району.

Музей ГоголяДіяльність обласної організації НСКУ (голова – д.і.н., проф., ректор Полтавського університету економіки і торгівлі Олексій Нестуля) є важливим складником формування інтелектуального, дослідницького, патріотичного середовища в Полтаві й Полтавській області. Тематичні заходи, нові книги й публікації, презентації цікавих проєктів і здобутків, популяризація досліджень з історії регіональних локацій, наукові конференції – це далеко неповний перелік діяльності членів краєзнавчої спільноти.

Практика організації виїзних засідань НСКУ була запропонована її головою Олександром Реєнтом і довела свою ефективність.

Члени Правління ПОО НСКУ, д.і.н., проф. Л.Л. Бабенко, к.географ.н., доц. Л.М. Булава
Члени Правління ПОО НСКУ, д.і.н., проф. Л.Л.Бабенко, к.географ.н., доц. Л.М.Булава

Під час поїздки колектив співробітників Національного музею-заповідника М.В.Гоголя на чолі з директоркою Лідією Єнко познайомив науковців із локаціями музейного комплексу, історією його створення, пам’ятками й колекціями музею.

Музей Гоголя-2Краєзнавці також ознайомилися з фондами бібліотеки та архіву науково-культурного центру Національного музею-заповідника. Якщо з науковими цілями гостями Центру здебільшого були літературознавці, дослідники творчості Миколи Гоголя, то історики і краєзнавці вперше обговорювали перспективи подальшої співпраці, можливості музейного комплексу і науково-культурного центру.

Музей Гоголя-3

Вручення Почесної грамоти НСКУ Ярославу Єнку
Вручення Почесної грамоти НСКУ Ярославу Єнку

Науковий співробітник музею-заповідника Ярослав Єнко презентував документальний фільм про чоловічий Свято-Михайлівський монастир, вперше дослідивши його історію ХVІІ–ХІХ ст.

Співробітники музею-заповідника продемонстрували креативні форми екскурсій для відвідувачів, в тому числі театралізовані, з представленням сюжетів і героїв творів Миколи Гоголя.

Учасники виїзного засідання подякували за організацію зустрічі та високо оцінили її результативність.

Члени ПОО НСКУ Сергій Клепко, Мирослав Аліман, Ірина Петренко, Людмила Бабаенко, Карина Пивоварська
Члени ПОО НСКУ Сергій Клепко, Мирослав Аліман, Ірина Петренко, Людмила Бабаенко, Карина Пивоварська

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *