У Чернігові нагородили лауреатів Обласної премії імені Михайла Коцюбинського

Премія Коцюбинського17 вересня 2021 року у Чернігові вшанували память відомого українського письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинського.

Зокрема цього дня у Музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбулося нагородження лауреатів Обласної премії імені Михайла Коцюбинського.

У номінації «Народознавство» відзнаку отримала Ірина Ральченко, дослідниця, членкиня Національної спілки краєзнавців України.

Її кандидатуру було висунуто Правлінням Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України за книгу «Олександр Савченко–Більський. Чернігівський слід на паризькому Монпарнасі».

Ірина Григорівна Ральченко – відома краєзнавиця, музеєзнавиця, фахівчиня з історії Чернігівщини, членкиня Національної спілки краєзнавців України. Після закінчення у 1977 р. історичного факультету Чернігівського державного педагогічного інституту імені Т.Г. Шевченка працювала вчителем історії, журналістом. З 2001–2018 рр. – директорка Чернігівського обласного художнього музею імені Г.Галагана, 2018 р. – провідна лекторка цього музею. Заслужений працівник культури України (2015 р.).

Премія Коцюбинського-2021

Обласна премія імені Михайла Коцюбинського призначається з метою вшанування пам’яті видатного класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював і похований у Чернігові, та відзначення найбільш високохудожніх літературних, мистецьких та наукових досягнень, пов’язаних з Чернігівщиною. Починаючи з 2003 року, премія фінансується з обласного бюджету.

Джерело:
Музей-заповідник Михайла Коцюбинського

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *