X Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання» (анонс)

Сікорські читання-202120 жовтня 2021 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться X Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання».

Співорганізаторами форуму є Національна спілка краєзнавців України та Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».

Ювілейне зібрання міститиме у своїй програмі традиційні заходи з пошанування пам’яті подвижника музейної справи, Героя України Михайла Івановича Сікорського (13.10.1923–27.09.2011).

Сікорські читання - 2021

Сікорські читання_2021

Під час проведення Форуму відбудеться 9-те вручення Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України.

Лауреати премії 2021 року:

  • Арсак Михайло Михайлович (Коломия)
  • Великочий Володимир Степанович (Івано-Франківськ)
  • Косило Михайло Юрійович (Івано-Франківськ)
  • Кукса Надія Василівна (Суботів)
  • Набок Людмила Миколаївна (Переяслав)

Також у рамках проведення Форуму відбудеться вручення Черкаської обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича.

Лауреати премії 2021 року:

  • Михняк Микола Кононович (Переяслав)

Про захід

Форум є майданчиком, на якому реалізуються творчі та наукові ініціативи в галузі історії та культури. У межах Форуму передбачено проведення тематичних заходів: наукові та культурно-мистецькі дійства, круглі столи, виставки, презентації, майстер-класи, творчі зустрічі тощо.

Ідеєю форуму є вшанування подвижницького поступу відомого музейного діяча Героя України Михайла Івановича Сікорського; сприяння розвитку наукових та творчих ініціатив у сфері історичної науки, культури та мистецтва.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *