Вітаємо із Днем народження заступника голови НСКУ, академіка НАПН України Віктора Коцура

Kotsur-V.P.19 жовтня 2021 року День народження святкує Коцур Віктор Петрович – заступник голови Національної спілки краєзнавців України, голова Вченої ради Університету Григорія Сковороди в Переяславіакадемік Національної академії педагогічних наук України, Заслужений працівник освіти України, Почесний краєзнавець України, доктор історичних наук, професор.

Упродовж багатьох років він входить до складу керівних органів Національної спілки краєзнавців України (з 2017 р. — заступник голови Спілки), є лауреатом Премій НСКУ імені героя України Михайла Сікорського та імені Дмитра Яворницького, низки державних і відомчих нагород.

Віктор Петрович є відомим українським діячем у сфері освіти, високофаховим науковцем, авторитетним вченим у галузі історії України та історії педагогіки, історіографії й джерелознавства, визнаним дослідником актуальних питань навчання і виховання студентської та учнівської молоді. З під його пера вийшло понад 400 наукових та науково-публіцистичних праць, серед яких і ґрунтовні краєзнавчі дослідження.

О.Реєнт, В.КоцурВ.П.Коцур всебічно сприяє діяльності Спілки, ініціює та бере активну участь в організації різноманітних спілчанських заходів, зокрема, проведенні науково-краєзнавчих експедицій та засідань керівних органів, конференцій і круглих столів, презентацій краєзнавчих видань тощо. Саме за його підтримки та допомоги стала можливою реалізація низки важливих видавничих і культурно-просвітницьких проектів всеукраїнського масштабу. Генерація корисних і цікавих ідей та задумів завжди поєднувалася із практичною роботою, спрямованою на їх втілення у життя.

Національна спілка краєзнавців України та вся краєзнавча спільнота щиро вітають Віктора Петровича, висловлюють найщиріші побажання міцного здоров’я та людського щастя, сімейного добробуту і творчих успіхів, усіляких гараздів! Нехай кожен новий день буде щедрим на приємні події та корисні справи!

З глибокою повагою та шаною,
голова Національної спілки краєзнавців України,
член-кореспондент НАН України
О.П.Реєнт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *