На Київщині проведено історико-краєзнавчий виховний захід «Пам’ятай про Крути»

Пам’ятай про Крути

Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті.

Ця історична подія має важливе значення для українського народу та української ідентичності. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

Визначально, що жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

Пам’ятай про Крути-2022

З метою вшанування подвигу українських юнаків, які героїчно боронили Вітчизну у бою під Крутами та виховання у громадян патріотизму, гордості за героїчне минуле та сьогодення Українського народу, в Бишівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, що на Київщині, активними членами краєзнавчого гуртка, створеного вчителем історії, членом НСКУ Валерієм Обухівським, та учнями-старшокласниками був проведений виховний захід «Пам’ятай про Крути».

Пам’ятай про Крути-Бишів

Учні 8–10-х класів ознайомилися з історією тогочасних подій, яку підготували для них члени краєзнавчого гуртка: становищем України в 1917–1918 рр., формуванням загону юних захисників, їхньою уніформою та планом бою. З захопленням та увагою присутні слухали розповідь юних краєзнавців про ті грізні часи, про подвиг студентів та гімназистів.

Пам’ятай про Крути-виставкаЩораз переконуємося, що подібні освітньо-виховні заходи сприяють посиленню патріотизму, любові до своєї землі та поваги до її героїв.

Щира подяка завучу з виховної роботи Н.В.Наєнко та Я.Д.Савченко за допомогу в проведенні цього виховного заходу. А також бібліотекарю школи за книжкову виставку «Крути, і сум, і біль, і вічна слава», яка гармонійно доповнила подію.

Валерій Обухівський,
член НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *