КРАЄЗНАВЧИЙ БЕРЕЗЕНЬ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ

Упродовж березня 2023 р. Хмельницька обласна організація Національної спілки краєзнавців України, в умовах російської збройної агресії проти нашої держави, реалізовує завдання, визначені засіданням Президії НСКУ та затвердженого плану роботи організації на 2023 р.
Фото 1

Всеукраїнська науково-практична конференція «Хмельниччина в умовах війни росії проти України»

Зокрема, на базі Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту краєзнавці області організували й провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Хмельниччина в умовах війни росії проти України»  – один із найперших заходів загальнодержавного виміру з історичною оцінкою означених подій впродовж річного хронологічного виміру. Учасників форуму (214 представників з різних регіонів країни) привітав Голова НСКУ, член-кореспондент НАН України Олександр Реєнт.

Фото 2

Вітання О.Реєнта

Музей захисників України

За ініціативою керівництва Хмельницької обласної організації НСКУ в Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті створено й відкрито один із найперших в області Музей захисників України – історію героїчної оборони нашої Вітчизни від княжих часів і до сьогодення. Особлива увага в його експозиціях відведена місцевому чиннику, зроблений акцент на регіональний аспект, героїзм хмельничан.

Фото 3 Фото 4

Фото 5

Мистецька виставка «Світло переможе темряву»

Краєзнавці області долучилися до організації й презентації мистецької виставки патріотичного плаката місцевих художників «Світло переможе темряву».

Фото 6 (1)

Фото 6 (2)

Краєзнавчі зустрічі

У Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті організовано зустріч студентів з українським істориком, краєзнавцем, культурологом, краєзнавцем, архівістом, кандидатом історичних наук, доцентом, Заслуженим працівником культури України Петром Яковичом Слободяноком.

Фото 7

Вивчення історії кооперативного руху в діаспорі

Центру дослідження Історії кооперативного руху та самоврядних інституцій Хмельниччини при Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті представники ГО «Науково-історична спільнота «Сокиринський парнас Галаганів» передали друковані видання журналу «Кооперативна думка», інформаційні листки, бюлетні української кредитної спілки в м. Рочестер (США) для опрацювання й вивчення досвіду роботи українського грошового кооперативу за кордоном. Після оцифрування в Інституті вони надійдуть в Сокиринський музей, на батьківщину першого ощадно-кредитного товариства, заснованого Григорієм Галаганом у 1871 р.

Фото 8

Презентація «Краєзнавця Хмельниччини»

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці проведено презентацію чергового випуску науково-краєзнавчого збірника «Краєзнавець Хмельниччини». Збірник містить офіційні матеріали про діяльність Хмельницької обласної організації НСКУ за 2021–2022 рр., хроніку розвитку краєзнавчого руху на Хмельниччині, інформацію про роботу місцевих осередків НСКУ, наукові дослідження з історії, археографії та біографістики, рецензії, огляди, бібліографію новітніх науково-краєзнавчих видань, привітання з ювілеями відомих поділлєзнавців.

Фото 9 (1)

Фото 9 (2)

Юрій Телячий, 

голова Хмельницької обласної організації НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *