Голова НСКУ Олександр РЕєнт відвідав Івано-Франківщину

28 вересня 2023 року голова НСКУ Олександр Реєнт взяв участь в урочистях Академії з нагоди 20-річчя з дня заснування факультету туризму Прикарпатського національного університету Імені Василя Стефаника. Присутніми були керівництво університету, представники місцевої та обласної влади, викладачі та студенти.

Фото_банер

З привітальним словом звернувся ректор Прикарпатського національного університету, профессор Ігор Цепенда зазначив, що факультет туризму не лише успішний, але й надзвичайно цікавий за змістом, він увесь час у динаміці та пошуку, незважаючи на складні конкурентні умови. Факультет не обмежує себе лише географією Прикарпаття, він став потужним осередком краєзнавства.

Фото_2

 

Також у засіданні урочистої Академії взяв участь почесний гість доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, голова НСКУ Олександр Реєнт. У своєму виступі Олександр Петрович підкреслив значні здобутки викладачів та студентів факультету туризму у розвитку краєзнавчої роботи. Він наголосив на багатолітній плідній співпраці між факультетом туризму Прикарпатського національного університету та Національною спілкою краєзнавців України. Відзначено також заслугу факультету туризму в інституціональній розбудові Спілки, зокрема – вперше в Україні створенні первинного осередку спілчан-краєзнавців у вищому навчальному закладі.

Фото_3

На підтвердження своїх слів професор О.Реєнт разом з головою Івано-Франківської обласної організації НСКУ, головою федерації спортивного туризму Івано-Франківської області, кандидатом педагогічних наук, доцентом Михайлом Косилом передали у Музей факультету цінні подарунки та відзначили почесними грамотами і цінними науковими виданнями ректора Ігора Цепенду, декана факультету Володимира Великочого та викладачів факультету.

Вручення відзнаки О.Реєнту

Фото_відзнаки

Зі свого боку, колектив факультету, в особі декана, професора Володимира Великочого нагородив Олександра Реєнта та Михайла Косила почесною нагородою факультету туризму, особливим нагрудним знаком «VidelicetHonorisSignum» («В знак поваги та пошани») за багаторічну сумлінну та плідну науково-педагогічну діяльність, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавчої та туристичної галузі Прикарпаття та підготовку висококваліфікованих спеціалістів.

Вручення грамоти

За матеріалами Івано-Франківської ОО НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *