Всеукраїнський конкурс історичних есе «Герої в боротьбі за Незалежність України: дослідження національної ідентичності в суспільних трансформаціях поч. ХХІ ст.» імені Романа Ратушного

Національна спілка краєзнавців України спільно з Київською МАН з 18 вересня проводять Всеукраїнський конкурс історичних есе, до участі в якому запрошуються учні 6-11 класів. Учасники мають можливість дослідити боротьбу українського народу у відстоюванні незалежності та соборності України в ХХІ ст., включно з Помаранчевою революцією 2004 р., Революцією Гідності 2013–2014 рр. та російсько-українською війною 2014–2024 рр.

Роман Ратушний

Конкурс носить ім’я Романа Ратушного – українського громадського діяча, добровольця, розвідника 93-ї механізованої бригади Холодний Яр, який загинув у бою під м. Ізюм на Харківщині у російсько-українській війні у 2022 р.

Партнери конкурсу: Інститут історії України НАН України, Український державний центр національно-патріотичного виховання краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Національний музей історії України у Другій світовій війні, Національний музей Революції Гідності, Музей «Становлення української нації».

Конкурс є не тільки важливим інструментом для вивчення і визнання внеску героїв України в боротьбу за незалежність, але і сприятиме формуванню національної ідентичності та почуття патріотизму у молодого покоління.

Для участі у Конкурсі потрібно до 25 грудня 2023 р. надіслати на електронну адресу оргкомітету method_department_kman@ukr.net заявку та підготовлене есе.

Інформаційний лист

Умови конкурсу

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *