У Переяславі відбувся Всеукраїнський культурологічний форум «Сікорські читання»

18 жовтня на базі Університету Григорія Скороводи у Переяславі, за участі керівництва НСКУ відбувся Всеукраїнський культурологічний форум «Сікорські читання». Організаторами форуму стали НСКУ, Університет Григорія Скороводи, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».

Фото 1

Форум був присвячений 100-річчю з Дня народження Михайла Сікорського. Захід розпочався з вітальнього слова ректора Університету Григорія Скороводи Віталія Коцура, члена НСКУ.

До учасників культорологічного форуму звернуся голова НСКУ Олександр Реєнт, який відзначив важливість таких заходів як для України, так і такого історико-кульрного регіону як Переяславщина, адже він зібрав фахівців у різних сферах краєзнавців, істориків, музеєзнавців, діячів культури, мовознавців, тощо.

Фото 2

Олександр Реєнт вручив нагороди лауератам Премії ім. Героя України Михайла Сікорського. Вручення Премії відбулося уже 12 раз й було нагороджено понад 40 лауератів

Лауератами Премії ім. Героя України Михайла Сікорського 2023 року стали:

  • Жим Михайло Іванович (1931-2022) (посмертне відзначення) – музейний діяч, пам’яткоохоронець¸ краєзнавець.
  • Товкайло Микола Тихонович – історик, археолог.
  • Ткач Віра Оксентіївна – директорка комунального закладу «Краєзнавчий музей ім. Устима Кармелюка», краєзнавець.

IMG-5951

У рамках Всеукраїнського культурологічного форум «Сікорські читання» відбулося спільне засідання Президії НСКУ та Переяславського міського осередну НСКУ на якому було народжено активістів краєзнавчого руху, а також відбулася презентація краєзнавчих видань 2023 року.

IMG-5966

IMG-5983

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *