Відбувся всеукраїнський симпозіум «Дмитро Яворницький як дослідник та музеєзнавець»

19 жовтня 2023 р. у рамках роботи Всеукраїнського симпозіуму «Дмитро Яворницький як дослідник та музеєзнавець» відбулося оголошення Олександром Реєнтом, головою комісії з присудження Премії імені Дмитра Яворницького, що цьогорічним Лауреатом краєзнавчої нагороди став Володимир Іванович Милько.

Фото 1

Премія імені Дмитра Яворницького присуджується щорічно окремим краєзнавцям, колективам краєзнавців або краєзнавчим організаціям і установам за вагомий внесок у справу вивчення, дослідження і популяризації історико-культурних і природних багатств рідного краю.

Фото 2

Милько Володимир Іванович – український історик, краєзнавець, прес-секретар НСКУ, член Президії Національної спілки краєзнавців України, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України, член редакційної колегії наукового журналу «Краєзнавство», редактор веб-порталу НСКУ. В. Милько був учасником ряду краєзнавчих експедицій, є автором студій присвячених краєзнавству та краєзнавчому руху в Україні. Зокрема він є редактором та упорядником таких видань як: «VI з’їзд Національної спілки краєзнавців України (23 січня 2017 року). Матеріали та документи» (Київ, 2018), «Всеукраїнська нарада з питань викладання навчального курсу «Основи краєзнавства» у закладах вищої освіти. Матеріали та документи. Київ, 24 травня 2018 р.» (Київ, 2018), «Національна спілка краєзнавців в інформаційному просторі. До 90-річчя журналу «Краєзнавство»» (Київ, 2017).

Володимир Іванович перебуває на службі у лавах Збройних сил України і захищає Україну у війні з РФ, а нині проходить відновлення після поранення. Бажаємо Володимиру Івановичу якнайшвидшого видужання й перемоги усім нам у війні.

НСКУ вітає Володимира Івановича із заслуженою відзнакою і бажає подальшої плідної роботи краєзнавчій ниві!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *