ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВГО ДОРОБКУ ПОЛТАВСЬКИХ КРАЄЗНАВЦІВ

17 березня 2024 року відбулася презентація наукового доробку краєзнавця, дослідника рідного краю, члена Полтавської обласної організації НСКУ Олександра Сірого. Автор зібрав у бібліотеці с. Грунь Охтирського району Сумської області (в минулому – м. Грунь Зіньківського повіту Полтавської губернії) місцевих мешканців, щоб розповісти їм про славну козацьку історію свого краю, зокрема Грунську сотню, відомі роди і події, пов’язані з їх Батьківщиною.

1

Під час презентації багато місцевих мешканців знайшли своїх пращурів і дізналися про своє походження. Вивчаймо наше славне козацьке минуле, пишаймося нашими здобутками і перемогами. Найактуальнішне це на прикордонні, у Сумський області. Ніщо не завадить популяризувати і знати своє минуле !!!

Бажаємо успіхів Олександру Сірому, нових відкриттів та реалізації творчих ідей та планів. На презертації були присутні член ПОО НСКУ, д.і.н., проф., відповідальний секретар організації Ірина Петренко, член ПОО НСКУ, краєзнавиця Наталія Ковінська та член ПОО, краєзнавець з м. Котельва Микола Пшинка.

2

Краєзнавці Олександр Сірий (ліворуч) та Володимир Цибульський з с. Грунь

5

Група краєзнаців з Полтавщини та с. Грунь Охтирського району Сумської області біля памятника Остапові Вишні

3

Д.і.н., проф., відповідальний секретар ПОО НСКУ Ірина Петренко, член ПОО НСКУ, краєзнавець Микола Пшинка та член ПОО НСКУ, краєзнавець Олександр Сірий

За матеріалами Полтавської ОО НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *