Презентація краєзнавчих видань з історії Шишацького краю

17 квітня 2024 року в затишних стінах обласної Полтавської книгозбірні відбулася презентація добірки праць краєзнавців О. Дзюби та В. Магди: «Шишаччина: вчора, сьогодні, завтра», «Голодомор на Шишаччині», «Яресківська експедиція 1921», «Шишаччина», «Яреськи: вчора, сьогодні». Пророблена кропітка робота дослідників стала вагомим внеском в історико-краєзнавчий епос Шишаччини та надійним підґрунтям при вивченні та подальшому дослідженні історії Полтавського краю і Шишаччини зокрема.

Фото 1

Презентація стала авторським запрошенням до краєзнавчої прогулянки історичними та сьогоднішніми стежками Шишаччини. Під час цієї своєрідної прогулянки О. Дзюба та В. Магда інформативно й емоційно змальовували красу й велич Шишацького краю та окреслили своє бачення його майбутнього розвитку. Лейтмотивом їхніх виступів стало донесення до аудиторії унікальності і значимості Шишацького краю – своєї малої Батьківщини.

Фото 2

Під час зустрічі, окрім презентації власне краєзнавчих видань, автори висловили також низку слушних думок з приводу подальшого розвитку досліджень в галузі регіональної історії. При цьому особливу увагу вони акцентували на необхідності збереження незрівнянних краєвидів та унікальних туристичних можливостей Шишаччини та її виняткового культурного надбання.

Фото 3

Добірка праць, як і самі автори, викликали у зацікавленої аудиторії живий, непідробний інтерес, тож від самого початку презентація перетворилася у живу невимушену бесіду.

Фото 4

За інформацією ПОО НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *