Презентація в Ужгородському прес-центрі книг краєзнавця В.Кухти

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ Ужгородському прес-клубі відбулася презентація нових книг члена правління Закарпатської обласної організації НСКУ, відомого поета й публіциста, лауреата літературних премій імені Павла Тичини, Бориса Нечерди, Федора Потушняка та інших Василя Васильовича Кухти «Страсті за голубою трояндою» та «Іти й не озиратися». Автору нещодавно виповнилося 60 років, тому захід розпочався з пісні на слова В.В.Кухти у виконанні народної артистки України Марії Зубанич та заслуженої артистки України Оксани Ільницької.

P102105Головуючий на презентації краєзнавець, письменник і педагог П.М.Ходанич детально розповів про життєвий і творчий шлях ювіляра, зазначивши, що він творить велику літературу. Також ознайомив присутніх з діяльністю В.Кухти щодо становлення нової демократичної преси.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЮвіляра вітав і вручив грамоту обласної ради перший заступник голови обласної ради Йосип Барто. Посадовець також вручив грамоту облради краєзнавцю, поетесі Лідії Повх, якій нещодавно виповнилося 55 років.

Василь Кухта розповів про цікавинки свого життєвого і творчого шляху, зазначивши, що «слово ще у ранньому дитинстві взяло його в полон, у свої міцні обійми». Він також зачитав окремі поезії з презентованої книжки.

Колег також вітали відомий український письменник В.Герасимюк, голова Закарпатської ОО НСКУ, член правління ЗОО НСКУ В.П.Густі, голова ЗОО НСКУ М.В.Делеган, член правління ЗОО НСКУ І.М.Сенько та ін. В урочистостях також взяв участь краєзнавець, професор Ужгородського національного університету, письменник С.Д.Федака.

Присутні побажали Василю Васильовичу Кухті нових творчих здобутків і здобуття Національної премії імені Т.Шевченка у галузі літератури, претендентом на яку він був і нинішнього року.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *