У Рогатині планується створення історико-краєзнавчого музею — розмова із членом НСКУ Михайлом Воробцем

Михайло ВоробецьНа сайті інтернет-видання ВІКНА розміщено статтю про плани влади міста Рогатин Івано-Франківської області створити історико-краєзнавчий музей. Про це, а також про історію населеного пункту та його видатних жителів журналіст Юрій Тимощук поспілкувався із членом Національної спілки краєзнавців України, Почесним громадянином Рогатина Михайлом Воробцем.

Михайло Воробець-2Краєзнавець розповів про документи,  які зберігаються у його особистій колекції. Так, Михайло Воробець володіє герметичною капсулою із текстом на польській мові: “В ім’я Боже”, яка була закладена у фундамент польського клубу “Звязда”, побудованого у 1928 році. Також у нього зберігається оригінал паспорта українського патріота і священика з Рогатина Дениса Теліщука.
“На руках” у Михайла Воробця й інші історично вагомі документи: листування та фотографії видатного композитора, музикознавця з Рогатина Бориса Кудрика.

Оригінали всіх цінних історичних документів Михайло Воробець планує передати в історико-краєзнавчий музей Рогатина, який у процесі створення. Із приміщення майбутнього музею вже “переселили” усі комунальні служби міста.

Повний текст статі доступний за посиланням.

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *