В Івано-Франківську підбито підсумки конкурсу на здобуття премії «Найкраща краєзнавча книжка року»

іфоонскуПравління обласної організації Національної спілки краєзнавців України, яку очолює Михайло Косило, підбило підсумки конкурсу на здобуття премії «Найкраща краєзнавча книжка року» (2014—2015 рр.).

img029Лауреатами престижної відзнаки стали:
— в номінації «Монографія» — відомі науковці Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника Ігор Коваль та Іван Миронюк — за працю «Сучасна археологія княжого Галича і галицької землі»;
— у номінації «Науково-популярне видання» — історик, член НСКУ, лауреат премії імені В.Полєка Богдан Купчинський — за книжку «Тишківці: сліди, вкарбовані у вічність, сучасне».

Ще один диплом дістався авторам історико-краєзнавчого нарису «Котиківка: від Трипілля до наших днів» — громадсько-політичному діячеві з Городенки Іванові Романюку, журналістові, колишньому працівникові газети «Галичина» Мирославові Кіндрачуку, науковцеві ПНУ Іванові Миронюку — теж у номінації «Науково-популярне видання». Його перу належить чимало оповідей, вміщених у розділах «Покоління нескорених», «Пам’ять» і «Твої сини та дочки, Котиківко».

Іван Романюк разом з Іваном Миронюком  подвижницьки доклалися до пошуків фотоілюстрацій, архівних документів, без яких розповідь про минуле і сучасне села Котиківки була би неповною і, ймовірно, менш цікавою.

Василь Дорошенко
Джерело: газета “Галичина”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *