22-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика”

Одессіка_22Вийшов друком 22-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху «Південний Захід. Одесика — Юго-Запад. Одессика».

Статті,  вміщені у виданні, згруповано за наступними рубриками: “Степи Лукомор’я”, “Одеські старожитності”, “Край в епоху диктатур”, “Обличчя земляків”, “Студентська трибуна”, “Спогади Одеситів”, “Книжкова полиця краєзнавця”.

pdfПовнотекстовий варіант 22-го випуску альманаху.

“Вітаю вас із виходом 22-го випуску історико-краєзнавчого альманаху «Південний Захід. Одесика».
Він побачив світ на початку 2017 року року, коли виповнюється 100-ліття подій, які визначили обличчя XX століття. Лютнева революція в Російській імперії та падіння монархії, створення Української Центральної Ради, Велика Жовтнева соціалістична революція і прихід до влади більшовиків, проголошення Української Народної Республіки всі ці події, без сумніву, будуть вкотре оцінені істориками і політиками. Тим більш, що ці ювілеї відзначатимуться на тлі не менш революційних за своїм змістом змін у світовому устрої. Змін, які безпосередньо вплинуть на сьогодення і майбутнє України, кожного з нас…
В цілому ж 22-й випуск, як і попередні випуски, містить багато цікавих та змістовних матеріалів і представляє інтерес як для фахівців, так і для всіх, хто цікавиться історією” відзначив у вступному слові український політик Сергій Гриневецький, за підтримки якого видається альманах.

pdfПовнотекстовий варіант 22-го випуску альманаху.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *