Комітет Верховної Ради України розглянув звернення Національної спілки краєзнавців України

НСКУ-відповідь комітету ВРУ25 липня 2017 року на ім’я голови Національної спілки краєзнавців України, члена-кореспондента НАН України О.П.Реєнта надійшов лист із Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за підписом першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна.

Повний текст відповіді Комітету ВРУ

Лист є відповіддю на звернення очільника Спілки з проханням внести Всеукраїнський день краєзнавства – 28 травня до переліку щорічних свят, що відзначаються на державному рівні. Зокрема, у ньому О.П.Реєнт повідомив про відповідне рішення VI з’їзду НСКУ та висловив переконання, що Всеукраїнський день краєзнавства об’єднає українське суспільство навколо ідеї соборної і нероздільної України в усій її неповторній різноманітності та самобутності, спонукатиме кожного українця доторкнутися до родинних витоків та історії і культури своєї малої Батьківщини.

У листі-відповіді перший заступник Голови Комітету С.М.Каплін проінформував, що наведену в зверненні інформацію з питань, які відносяться до предмета відання Комітету, було взято до відома. Крім того, народних депутатів України – членів Комітету ознайомлено з поданими пропозиціями з метою їх подальшого використання у законотворчій роботі.

Сподіваємося, що вищий законодавчий орган влади України не залишиться байдужим до позитивного вирішення цієї справи, адже пізнання історії та культури рідного краю, що визначає мету краєзнавства, є важливим аспектом збереження і розбудови Української держави.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *