Лекція Ігоря Западенка «Три історії кохання Меджибізької фортеці»

Три історії7 вересня 2017 р. в книгарні “Є” у Хмельницькому (вул. Проскурівська, 2) відбудеться лекція члена Національної спілки краєзнавців України Ігоря Западенка на тему “Три історії кохання Меджибізької фортеці”.
Вхід вільний. Початок о 18:00.

Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».

Меджибізька фортеця – найстаріша з усіх, що є на землях Поділля. Ще у ХІІІ столітті на цьому місці існувала оборонна дерев’яна споруда із земляними валами, та у 1241 році вона була знищена під час боїв княжих військ з монголо-татарами. Лише через більш ніж 200 років хтось вперше згадає на папері про вже мурований Меджибізький замок.

Окрім воєнних звитяг історія фортеці знає не одну історію кохання. Уже два роки поспіль на фортечній сцені грається одноактна п’єса «Двоє з Меджибізької фортеці» – історія про двох закоханих. Але лекція Ігоря Западенка від постановки сильно відрізнятиметься й буде підкріплена історичними фактами.

Ігор ЗападенкоІгор Западенко – журналіст, фотограф, популяризатор історії міста Хмельницького. Співзасновник Товариства корінних хмельничан «Проскурів» (2008), інтернет-видання «Хмельницький портал» (відкрито 4 липня 2008 року) та громадського об’єднання «Хмельницький портал» (23 лютого 2010 року). Директор музею історії м. Хмельницького (2011—2012). Член Національної спілки краєзнавців України, заступник директора Державного історико-культурного заповідника «Межибіж».

Джерело:
Книгарня “Є”

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *