Національній історичній бібліотеці України – 80 років!

Лист НІБУ7 листопада 2019 року в Національній історичній бібліотеці України, в рамках П’ятих краєзнавчих читань пам’яті академіка Петра Тронька та відзначення 80-річчя НІБУ, відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Участь бібліотек у збереженні культурної спадщини та відновленні історичної пам’яті народу».

Національна спілка краєзнавців України щиро вітає трудовий колектив із 80-річчям Національної історичної бібліотеки України! Бажаємо адміністрації, співробітникам та всьому персоналу закладу оптимізму, наснаги і невичерпної енергії у роботі на благо установи та України.

Ми радо підтримуємо ініціативу бібліотеки щодо проведення Краєзнавчих читань пам’яті академіка Петра Тронька, особливо, коли наукові форуми набувають статусу заходу, який проводиться регулярно. Нині в рамках П’ятих краєзнавчих читань вітаємо організаторів, учасників і гостей Всеукраїнської науково-практичної конференції «Участь бібліотек у збереженні культурної спадщини та відновленні історичної пам’яті народу».

Бібліотечне краєзнавство завжди було важливою соціокультурною складовою суспільства, відігравало одну із провідних ролей у збереженні історичної пам’яті про минуле, матеріальну та духовну культуру рідного краю. 80-літня діяльність Національної історичної бібліотеки України засвідчує успішне виконання цього завдання.

Нехай історія бібліотеки налічуватиме ще не одне десятиліття, кількість відвідувачів – лише зростає, а робота в установі приносить лише радість та задоволення!

З глибокою повагою,
голова Національної спілки краєзнавців України,
член-кореспондент НАН України
О.П.Реєнт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *