Всеукраїнська науково-практична конференція «Участь бібліотек у збереженні культурної спадщини та відновленні історичної пам’яті народу» (П’яті краєзнавчі читання пам’яті академіка Петра Тронька)

Tematyka_V_Chitannia_2019_page-0001Запрошуємо на Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Участь бібліотек у збереженні культурної спадщини та відновленні історичної пам’яті народу», яка відбудеться 7 листопада 2019 року в рамках П’ятих краєзнавчих читань пам’яті академіка Петра Тронька та відзначення 80-річчя Національної історичної бібліотеки України.

Організатори конференції: Міністерство культури України, Національна історична бібліотека України, Національна спілка краєзнавців України, Київський національний університет культури і мистецтв.

Інформаційний лист

Заявка на участь

На пленарному та секційних засіданнях передбачається обговорити такі питання:

  • Сучасні теоретичні та методичні проблеми бібліотечного краєзнавства
  • Бібліотеки як хранителі документальної пам’яті: історія формування бібліотечних фондів, меморіальні колекції, книжкові пам’ятки
  • Крос-медійні технології в бібліотеках: краєзнавчі ресурси, продукти та послуги в он-лайновому середовищі
  • Бібліотеки на допомогу відновленню історичної топоніміки: «нові/старі» назви міст і сіл України та їх вулиць
  • Біографістика в бібліотеках: повернені імена та сучасні герої у патріотичному вихованні
  • Бібліотеки – зберігачі локальної історії: створення краєзнавчих цифрових колекцій
  • Взаємодія бібліотек з архівними установами, музеями, місцевими краєзнавчими осередками та національними культурними товариствами
  • Діяльність бібліотек на підтримку розвитку регіонального туризму: популяризація пам’ятних місць і об’єктів історико-культурної спадщини
  • Підготовка бібліотечних кадрів: концептуальні основи, традиції та інновації

За результатами роботи конференції буде видано збірник доповідей і повідомлень. Заявки на участь у конференції та повідомлення згідно з викладеною тематикою прийматимуться до 15 жовтня 2019 року.

Автори відповідають за повноту висвітлення досліджуваних питань, системність викладу, достовірність наведених фактів, посилання на джерела, написання власних імен, географічних назв тощо. Оргкомітет залишає за собою право на відбір матеріалів для друкування у збірнику.

Повідомлення про включення матеріалів у програму конференції та запрошення на конференцію кожному автору будуть надіслані додатково.

Інформаційний лист

Заявка на участь

Національна історична бібліотека України, Оргкомітет конференції, (координатори – науково-методичний відділ : О.В.Михайлова, В.П.Кисельова, кімната 5).

01601, м. Київ, вул. Лаврська, 9, корп. 24.
Телефони для довідок: (044) 280-80-43; 280-28-74, 280-46-17
Е-mail: krznav_kiseleva@ukr.net

2 thoughts on “Всеукраїнська науково-практична конференція «Участь бібліотек у збереженні культурної спадщини та відновленні історичної пам’яті народу» (П’яті краєзнавчі читання пам’яті академіка Петра Тронька)”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *