Уже вдесяте Донецька обласна організація НСКУ вшановує Лауреатів премії імені Михайла Петренка

медал__ПетренкоТрадиційне щорічне Петренківське свято «Живий у пісні, живий у віках», яке щороку проходить у Слов’янську, цьогоріч відбулося 22 вересня у стінах місцевого коледжу Національного авіаційного університету.

Захід було присвячено 204-й річниці від дня народження українського поета-романтика Михайла Петренка та врученню 10-ї Всеукраїнської премії імені М.Петренка.

Дипломантки_з_вчителями_Роман_ком_-2021Організатором свята виступила Донецька обласна організація Національної спілки краєзнавців України, приєдналися та надали суттєву допомогу відділ культури Слов’янської міської ради, Слов’янська міська організація ВУТ «Просвіта», Центральна бібліотека ім. Петренка, бібліотека Слов’янського коледжу НАУ.

Присутні на заході краєзнавці, просвітяни, працівники освіти та культури, учні та студенти занурилися в українську поезію та пісню, із хвилюванням слухали пісню «Дивлюсь я на небо…» Сасанчин_Пiсняу виконанні молодого співака з Тернопільщини Романа Сасанчина, переможця конкурсу «Голос. Діти». У 2017 році, коли відзначали 200 років від дня народження Михайла Петренка, Роман був гостем слов’янців.

Кульмінацією свята стало вшанування лауреатів та дипломантів літературно-мистецького конкурсу імені Михайла Петренка. За 2021 рік лауреаткою премії імені М.Петренка у номінації «Поезія» стала Садкова Ольга Іванівна – поетка, членкиня НСПУ (м.Ізюм Харківської обл.) за поетичні збірки «Що маю на душі», «Весела вдача» та книгу нарисів «Землепоклонники».

У номінації «Популяризація знань про життя та творчість М.Петренка» визнано Тендітну Надію Миколаївну, доцента кафедри української мови та літератури Донбаського державного педагогічного університету за навчальний посібник «Методика навчання української літератури: творчість Михайла Петренка у світлі сьогодення» та довголітню плідну популяризацію життя і творчості письменників-земляків.

Романько_з_лауреатами_-_2021

Дипломантами конкурсу за підбірку віршів стали Тендітна Поліна Миколаївна, учениця 10 класу ЗОШ І–ІІІ ст. №3 м.Лиман, та Дзюба Арина Михайлівна, учениця 9 класу Райгородоцького ЗЗСО І–ІІІ ст. Краматорського району.

Лауреатам вручено пам’ятний знак «Михайло Петренко. 1817–1862», посвідчення та диплом лауреата, дипломантам – дипломи. Крім того, переможці отримали квіти, пам’ятні подарунки.

Валерій Романько,
голова комісії з присудження
Премії імені М.Петренка,

голова Донецької ОО НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *