Відбулася VIII (позачергова) конференція Київської міської організації НСКУ

2012062615464128 грудня у Києві проведено VIII (позачергову) конференцію Київської міської організації Національної спілки краєзнавців України.

У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією у столиці, конференція відбулася в онлайн-режимі.

Проведення позачергової конференції викликано необхідністю обрання делегатів від Київської міської організації НСКУ на VII з’їзд Національної спілки краєзнавців України. Відповідно, головними питаннями порядку денного були: обрання делегатів від Київської міської організації НСКУ на VII з’їзд НСКУ та обговорення і висунення кандидатури на посаду Голови НСКУ на наступний п’ятирічний термін діяльності Спілки.

Делегатів привітав голова Національної спілки краєзнавців України Олександр Реєнт. У своєму виступі він висловив подяку краєзнавцям Києва, голові столичної організації НСКУ Олександру Гончарову за активну науково-видавничу і просвітницьку роботу на краєзнавчій ниві та окреслив завдання, які стоять сьогодні перед Спілкою і будуть обговорені на черговому з’їзді Національної спілки краєзнавців України.

Конференція обрала делегатів на VII з’їзд НСКУ, який повинен відбутися 25 січня 2022 року у Києві.

Обговоривши питання щодо висунення кандидатури на посаду Голови НСКУ (виступили Руслана Маньковська, Олександр Гончаров та ін.), конференція одноголосно рекомендувала VII з’їзду НСКУ обрати на наступний термін на посаду Голови Спілки Реєнта Олександра Петровича – заступника директора Інституту історії України НАН України, члена-кореспондента НАН України, доктора історичних наук.

Делегати також заслухали інформацію голови Київської міської організації НСКУ Олександра Гончарова щодо підсумків роботи у 2020–2021 рр. та плану на 2022 р. В ході обговорення учасниками конференції запропоновані актуальні й цікаві заходи до плану роботи КМО НСКУ в наступному році.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *