У Житомирі нагородили переможців обласної краєзнавчої премії

1_1kraezpremia26 грудня 2016 року в прес-центрі Житомирської обласної ради відбулося нагородження переможців обласної краєзнавчої премії.

За інформацією прес-служби облради, цього року на конкурс було подано 14 авторських робіт, які змагались у двох категоріях. Перша категорія —  це досвідчені краєзнавці, музейні установи та працівники, а друга категорія — учні загальноосвітніх шкіл, студенти вищих навчальних закладів.

Премія_ЖитомирЗа рішенням комісії у І категорії першу премію присуджено Сергію Стельниковичу — доктору історичних наук, доценту кафедри історії України Житомирського державного університету ім. І.Франка за роботи «Український національний рух опору Тараса Бульби-Боровця: історичний нарис» та «Житомирсько-Вінницький регіон в умовах нацистської окупації (1941-1944 рр.)».
Другу премію присуджено Геннадію Цвіку —  вчителю історії та правознавства Радомишльської гімназії, члену Житомирської обласної організації Національної спілки краєзнавців України за роботу «Історія Радомишля».
Третю премію отримала член Київської обласної організації НСКУ Олена Тунік за роботу «Старосільці та навколишні землі».

У ІІ категорії першу премію присуджено Дмитру Гюбнеру —  студенту відділення «Агрохімія» Житомирського агротехнічного коледжу за роботу «Крошенський садово-бджільничий технікум: невідомі сторінки історії».

Одноголосно членами комісії вирішено другу та третю премію у ІІ категорії не присуджувати.

Переможців обласної краєзнавчої премії нагородив голова обласної ради Володимир Ширма. Вони отримали звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії» та грошову премію.

«Мені, як краєзнавцю, дуже приємно сьогодні привітати всіх вас з перемогою та участю в конкурсі. Приємно бачити, що інтерес до історії рідного краю не лише не згасає, а навпаки —  з кожним роком з’являється все більше нових імен дослідників історії Житомирського Полісся», —  сказав Володимир Ширма.

Премія була заснована Житомирською обласною радою у 2012 році з метою відзначення жителів області за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Житомирщини.

Відповідно до Положення про премію, її присуджують щороку на конкурсній основі громадянам області, зокрема, учням загальноосвітніх шкіл і студентам вищих навчальних закладів за кращі науково-дослідницькі, науково популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Житомирщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.

Переможці визначаються за результатами голосування рішенням конкурсної комісії роботі, яка набрала більше половини голосів членів комісії , а премія виплачується за рахунок коштів обласного бюджету.

Джерело:
“Перший Житомирський інформаційний портал”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *