Катастрофа на Чорнобильській АЕС: документальне видання та серія інтерв’ю

Чорнобильське досьєНещодавно вийшла друком книга “Чорнобильське досьє КҐБ. Суспільні настрої. ЧАЕС у поставарійний період: збірник документів про катастрофу на Чорнобильській АЕС” до підготовки якої долучилися відомі науковці, історики та краєзнавці.

Упродовж червня упорядники видання (зокрема член Президії НСКУ, заступник головного редактора журналу “Краєзнавство”, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України Олег Бажан) неодноразово виступали у ЗМІ, розповідаючи про книгу та загалом події, пов’язані із аварією на ЧАЕС.

Чорнобильське досьє КҐБ. Суспільні настрої. ЧАЕС у поставарійний період: збірник документів про катастрофу на Чорнобильській АЕС / Відп. ред. В.Смолій; Ред. кол.: А.Когут, І.Лябах, М.Панова, О.Рубльов, В.Хропко; Упоряд: О.Бажан, В.Бірчак, Г.Боряк. Галузевий державний архів Служби безпеки України; Інститут історії України НАН України; Український інститут національної пам’яті. ? К., 2019. ? 1200 с.

Відео презентації видання у Музеї Майдану 6 червня:

Інформація про презентацію на порталі Я чернобылец

Коментар про книгу історика Олега Бажана для Gazeta.ua

Радіоефір від 4 червня на UA: Радіо КультураОлег Бажан у програмі “Культура. Live” розповів про документальне видання.

У прямому ефірі Громадське TV (5 червня 2019 р. програма “Нині вже”) обговорювали секрет популярності американського серіалу “Чорнобиль” за участі Олега Бажана (ефір із 1 год. 36 хв.).

Олег Бажан - ГромадськеІнформація про презентацію книги на порталі Censor.net.ua

Огляд документів, представлених у книзі “Чорнобильське досьє КГБ” від журналістів міжнародного російськомовного телеканалу “Настоящее время” з редакцією у Празі (медіа-проект Радіо “Свобода” за участі “Голосу Америки”).

Інтерв’ю Олега Бажана “Газеті по-українськи” з нагоди виходу в світ збірника документів “Чорнобилське досьє КГБ”.

Випуск програми “Історична правда з Вахтангом Кіпіані” – “Марія Примаченко. Чорнобиль” (за участі Олега Бажана).

Детальніше про серію інтерв’ю, присвячених виданню “Чорнобильське досьє КҐБ” та безпосередньо аварії на Чорнобильській АЕС можна дізнатися зі фейсбук-сторінки Олега Бажана.

One thought on “Катастрофа на Чорнобильській АЕС: документальне видання та серія інтерв’ю”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *