Вітаємо із Днем народження та нагородженням орденом “За заслуги” ІІІ ступеню голову Сумської облорганізації НСКУ О.М.Корнієнка

274936c4b649c88ffad7944bfc7a744a_L19 листопада 2019 року День народження святкує Корнієнко Олег Миколайович — голова Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, голова ГО “Сумська обласна ветеранська спілка добровольців, учасників бойових дій та інвалідів війни”, заступник директора Департаменту цивільного захисту населення Сумської обласної державної адміністрації.

О.М.Корнієнко є автором численних публікацій та книг на краєзнавчу тематику, зокрема монографії “Сумський слобідський козацький полк 1659—1765” та ілюстрованого довідника “Зруйновані храми Сумщини”. Тривалий час він очолював Редакційно-видавничу групу з підготовки та видання книг Головного управління зв’язків з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації, яка забезпечувала підготовку обласних томів науково-документальних серій книг «Книга Пам’яті України» та «Реабілітовані історією».

У 2014 р. після початку російсько-української війни долучився до створення загонів оборони при Сумському об’єднаному військкоматі, а в серпні 2015 р. вступив добровольцем до Окремого загону спеціального призначення «Азов» в/ч 3057 Національної гвардії України. Має статус учасника бойових дій.

DSC_0095Цього року Правління Національної спілки краєзнавців України відзначило Олега Миколайовича Премією імені академіка Петра Тронька у номінації “за видання краєзнавчої літератури: монографій, нарисів, описів, путівників, довідників, окремих публікацій, циклів статей”, а на початку листопада 2019 р. Президент України Володимир Зеленський, з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, нагородив його орденом “За заслуги” III ступеня.

Національна спілка краєзнавців України вітає О.М.Корнієнка із Днем народження та цією заслуженою відзнакою і бажає подальшої плідної та відданої праці на краєзнавчій і громадсько-політичній ниві, на благо Українського народу. Нехай кожен новий день буде щедрим на приємні події та корисні справи!

З глибокою повагою,
голова Національної спілки краєзнавців України,
член-кореспондент НАН України
О.П.Реєнт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *