Онлайн-виставка фотографій до 105-річчя з дня народження П.Т.Тронька

Напередодні 105-річчя з дня народження Петра Тимофійовича Тронька колектив Центру краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна підготував онлайн-виставку.

Tronko122-1707x1067

Як повідомляється на сайті, ім’я П.Т.Тронька пам’ятають і свято шанують у Каразінському університеті. На його честь названо Центр краєзнавства, створено іменну аудиторію, засновано премію на щорічній Міжнародній краєзнавчій конференції молодих учених.

Tronko11-1707x1067Про цю непересічну особистість нагадує меморіальна дошка, відкрита у липні 2015 р. на фасаді університетського Головного корпусу.

Давні і тісні зв’язки поєднували П.Т.Тронька з Tronko4-1707x1067Харківським університетом. У 1997 р. він отримав мантію Почесного доктора ХДУ, а з 2003 р. і до кінця життя був першим головою університетської Наглядової ради. Петро Тимофійович доклав багатьох зусиль до матеріально-технічного та структурного розвитку Каразінського університету, надавав всіляку підтримку численним ініціативам каразінців, зокрема, й у справі організації першого в Україні університетського Центру наукового краєзнавства.

Джерело:
Центр краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *