Краєзнавство і спорт – поруч (нарада із черкаськими краєзнавцями)

3Наприкінці вересня 2020 року голова Національної спілки краєзнавців України, член-кореспондент НАН України Олександр Реєнт зустрівся з заступником голови Черкаської обласної організації НСКУ, проректором Черкаського державного технологічного університету Валентином Лазуренком, із яким обговорив питання практичної роботи регіональних організацій Спілки в сучасних умовах.

Зокрема, було акцентовано увагу на більш активному використанні дистанційних форм просвітницько-краєзнавчої роботи, популяризації історії рідного краю в засобах масової інформації.

Йшла мова і про організаційне зміцнення місцевих осередків Спілки, залучення до науково-краєзнавчої роботи здібної молоді.

Олександр Реєнт повідомив про постанову останнього засідання Президії НСКУ, якою було затверджено прийом до Спілки 8 краєзнавців Черкащини – викладачів Уманського державного педагогічного університету, працівників Шевченківського Національного заповідника у Каневі, Звенигородського краєзнавчого музею імені Тараса Шевченка.

2Серед новоприйнятих членів НСКУ – викладач Черкаського державного технологічного університету, аспірант Богдан Кулинич. Він у цей час перебував на консультації з питань дисертаційного дослідження у Олександра Реєнта і той, користуючись нагодою, вручив йому членський квиток.

Молодий науковець працює над малодослідженою темою висвітлення історії паралімпійського руху на Черкащині і в Україні. Ця проблема йому особливо близька, адже він – з 2013 року гравець національної паралімпійської збірної команди України з футболу, майстер спорту міжнародного класу. У складі збірної України він став чемпіоном Європи (2014, Португалія), срібним призером чемпіонату світу (2015, Великобританія) та чемпіоном ХV паралімпійських ігор (2016, Бразилія). Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Відтепер Богдан Кулинич у Черкаській обласній організації буде відповідальним за краєзнавчі дослідження історії спорту.

Голова НСКУ Олександр Реєнт сфотографувався на згадку з Богданом Кулиничем та Валентином Лазуренком.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *