При Мирноградському осередку НСКУ “Старий рудник” засновано організацію “Молодий краєзнавець Донеччини”

Молодий краєзнавець Донеччини-2Мирноградський осередок  НСКУ «Старий рудник» створив першу в Донецькій області (Україні) молодіжну організацію «Молодий краєзнавець Донеччини».

Молодий краєзнавець Донеччини21 грудня відбулися установчі збори перших підрозділів цієї організації при Мирноградському осередку НСКУ “Старий рудник” у Мирнограді (школа №10 – куратор, членкиня НСКУ О.В.Баженова) та у Покровську (школа №9 – куратор, членкиня НСКУ С.Д.Островська).

Голова Донецької обласної організації НСКУ В.І.Романько особисто вручив посвідчення та значки першим членам новоствореної організації. Він розповів про головну мету її створення, основні напрямки діяльності, побажав молодим колегам-краєзнавцям успіхів в подальшій дослідницькій роботі по вивченню історії рідного краю.

Молодий краєзнавець Донеччини-5

Заходи пройшли в урочистій обстановці. Всього було прийнято до лав організації 11 учнів. У цих заходах прийняли взяли участь шість членів «Старого рудника», які приєдналися до привітань та побажань пана Романька.

Молодий краєзнавець Донеччини-3«Молодіжна організація «Молодий краєзнавець Донеччини»  – це добровільне, творче об’єднання учнівської молоді та юнацтва віком від 14 до 18 років, що забезпечує інтелектуальний і духовний розвиток, підготовку до проведення активної краєзнавчо-пошукової діяльності, сприяє самовизначенню у майбутній професії.

Молодий краєзнавець Донеччини-4

Луковенко С.П.,
голова Мирноградського осередку
Донецької обласної організації НСКУ

Фото:
Н.В.Боброва, С.Д.Островська,
членкині осередку НСКУ “Старий рудник”

One thought on “При Мирноградському осередку НСКУ “Старий рудник” засновано організацію “Молодий краєзнавець Донеччини””

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *