Звернення Президії Національної спілки краєзнавців України до співвітчизників та міжнародної спільноти!

Прапор України

Дорогі брати і сестри!

Минає кривавий місяць жорстокого вторгнення російських окупантів на землю нашої незалежної та суверенної держави, місяць незламного духу, героїчного супротиву, безсмертного подвигу Збройних Сил України та всього українського народу.

У непоборній єдності Армії і народу ми захищаємо фундаментальні європейські гуманістичні цінності – демократію, мир, верховенство права, повагу до людини та її право на гідне життя. Для нас – українців – це ще й боротьба із багатовіковим супостатом за волю і свободу нашого народу!

Краєзнавці пліч-о-пліч із народом у всіх куточках нашої країни встали на захист Батьківщини в лавах Збройних Сил України, підрозділах територіальної оборони, волонтерських організаціях із підтримки армії та вимушених переселенців, не припиняють краєзнавчу роботу.

Спільно із Малою академією наук України, її окремими регіональними осередками, налагоджено освітню та просвітницьку діяльність серед учнівської та студентської молоді, яка нині перебуває в Україні та за її межами. Краєзнавці фіксують факти вандалізму та руйнування російськими військами пам’яток історико-культурної спадщини, протидіють російській інформаційній війні. До організації евакуації мирного населення активно залучені Івано-Франківська (М.Косило), Чернігівська (якій також надається посильна допомога) (О.Коваленко), Житомирська (П.Скавронський), Львівська (М.Литвин), Вінницька (С.Гальчак), Київська міська (О.Гончаров) та Київська обласна (Г.Савченко) організації НСКУ.

Закликаємо світове співтовариство не припиняти в своїх країнах акцій протесту проти війни росії в Україні, вимагати більших санкцій для агресора, не дати ворогу зламати нашу міжнародну єдність та надати Україні більше сучасної зброї для знищення окупантів, щоб у нього і думки не було розгорнути третю світову…

Українці! Наші Збройні Сили дають гідну відсіч ворогу і кожен з нас докладає свою цеглинку в Перемогу! Пам’ятаймо, що наша сила в єдності!!!

ТРИМАЙМО СТРІЙ! ТРИМАЙМО ДУХ ПЕРЕМОГИ! ВИСТОЇМО І ПЕРЕМОЖЕМО! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Президія Національної спілки краєзнавців України!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *