ВИЙШОВ ДРУКОМ ЗБІРНИК МАТЕРІАЛІВ ДРУГОЇ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ТУРИЗМ: УКРАЇНСЬКИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД

Вийшло друком видання «Історико-культурний туризм: український та зарубіжний досвід. Збірник матеріалів Другої міжнародної науково-практичної конференції» (Історико-культурний туризм: український та зарубіжний досвід. Збірник матеріалів Другої міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 11 лютого 2022 р.). / Редкол.: І. Патриляк (голова), М. Маркова, О. Реєнт, В. Капелюшний, І. Ілієв, О. Гончаров, М. Казьмирчук, Р. Конта, А. Коцур, В. Пилипенко, Н. Терес. Київ: Видавництво Ліра-К, 2022. 462 с.)

Історико-Культурний-туризм

Проведення другої конференції (перша відбулася 5 квітня 2019 р., інформація про конференція публікувалася в журналі «Краєзнавство», висвітлювалася на сайті НСКУ, за результатами наукового форуму було видано збірник матеріалів) свідчить про започаткування певної традиції в проведенні конференцій на тему «Історико-культурний туризм: український та зарубіжний досвід» в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за участі Національної спілки краєзнавців України та Софійського університету «Св. Климент Охридський».

У збірнику представлено 73 наукові статті учасників конференції ‒ співробітників наукових, музейних, освітніх та громадських установ, зокрема, членів Національної спілки краєзнавців України. Вони розміщені у семи розділах, відповідно до роботи тематичних секцій конференції: «Концептуальні питання історичного туризмознавства»; «Історія туризму та екскурсійної справи в Україні та світі»; «Досвід зарубіжних країн з розвитку історико-культурного туризму»; «Етнотуризм: український та зарубіжний досвід»; «Історико-культурний туризм як чинник сталого розвитку регіонів України»; «Роль туристичного краєзнавства у вивченні та популяризації історико-культурної спадщини України»; «Історико-культурна, релігійна спадщина Києва та її використання в туристично-екскурсійній діяльності».

Історико-культурний туризм 2022

Проведення наступної Третьої міжнародної науково-практичної конференції «Історико-культурний туризм: український та зарубіжний досвід» заплановано на весну 2024 року.

Олександр Гончаров,
голова Київської міської організації НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *