КРАЄЗНАВЦІ ДОНЕЧЧИНИ ПРОВЕЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКУ КОНФЕРЕНЦІЮ НЕ ЗВАЖАЮЧИ НІ НА ЯКІ ТРУДНОЩІ

8 грудня 2022 року у форматі онлайн відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «КРАЄЗНАВЧИЙ РУХ НА ДОНЕЧЧИНІ», організована Донецьким обласним краєзнавчим музеєм за участі відділу культури та туризму Донецької ОДА, Донецької обласної організації НСКУ, Донецького національного університету ім. В.Стуса. У конференції взяли участь історики і краєзнавці Донеччини й інших міст України. Від Донецької ОО НСКУ взяли участь у конференції Лисак Тетяна, Лисак Лариса, Корнацький Ігор, Гайворонський Петро, Максименко Олег, Фіалко Євген, очільник краєзнавців області Романько Валерій.

Фото 1

Захід розпочався з вітальних слів в.о. генерального директора Донецького обласного краєзнавчого музею Юрія КОВАЛЯ та доктора історичних наук, професора Донецького національного університету імені В.Стуса Романа ЛИТВИНЕНКА. На жаль, через відсутність електроенергії не зміг виступити з вітальним словом Валерій РОМАНЬКО, голова Донецької обл. організації НСКУ, хоча його виступ запланований у програмі.

Учасники представляли слухачам свої доповіді, присвячені різним аспектам краєзнавчих досліджень.

Фото 2

На жаль, деякі учасники не змогли виступити з доповідями через технічні проблеми, конференція була плідною та цікавою.

За матеріалами конференції буде створено електронну збірку статей, яка буде доступна на сайті ДонОКМ для перегляду усім бажаючим.

Програма конференції

За матеріалами Донецької обласної організації Національної спілки краєзнавців України

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *