Відбулася всеукраїнська науково-практична конференція “Спадщина Івана Котляревського”

30 вересня, у Всесвітній день бібліотек, у Полтаві на базі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського, за участі Національної спілки краєзнавців України було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію “Спадщина Івана Котляревського”, присвячену 255-річчю Івана Котляревського.

Фото банер 1

Учасники конференції та краєзнавці долучилися до таких напрямів роботи наукового форуму: 1) Історико-культурний ландшафт Полтавщини часів Івана Петровича Котляревського; 2) Іван Петрович Котляревський: особистість, творчий шлях, доля; 3) Іван Петрович Котляревський біля витоків українського театру; 4) Іван Петрович Котляревський: зачинатель нової української літератури; 5) вплив І.Котляревського на розвиток українського та світового письменства; 6) вивчення творів Івана Петровича Котляревського в програмах навчальних закладів України як джерело національно-патріотичного виховання молоді; 7) Котляревський у світі (дослідження та вивчення життя і творчості Івана Петровича Котляревського за кордоном засобами бібліотек, шкіл, книжкових клубів, діаспор тощо).

Фото 2

В роботі конференції взяли науковців, освітяни, музейники, студенти та учні. Доповіді були представлені різноманітно як тематично, так і хронологічно.

На відкритті конференції виступила Наталія Пошивайло-Таулер, очільниця освітньої референтури Світової Федерації Українських Жіночих Організацій.

Фото 3

У цей складний час для України особливо відчувається значення культурної спадщини та збереження знань для наступних поколінь через освіту.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *