Краєзнавці Закарпаття — лауреати обласних премій у галузі літератури і мистецтва

1Комітет із присудження премій у галузі літератури і мистецтва в грудні 2015 року розглянув подання установ культури та мистецтва, творчих спілок, громадських організацій, а також пропозиції конкурсних відбіркових комісій на здобуття обласних премій за 2015 рік і присудив (серед інших):

1) у галузі літератури — премію ім. Ф. Потушняка:
– у жанрі поезії — Юрію Шипу — письменникові, члену НСПУ за книгу «Пора кривавих сліз»; (одним з ініціаторів висунення на премію була ЗОО НСКУ);
– у жанрі літератури для дітей — Лідії Повх — письменниці, краєзнавцю, члену НСПУ (за книгу «Як цуценя сніжинки ловило»).

У галузі літератури рішенням комітету відзначено голову Закарпатської організації НСПУ, члена правління ЗОО НСКУ, заслуженого працівника культури України Василя Густі — за переклади книг Й. Лайкерта «Дотики душі» і В. Став?ярського «Брудні черевики» та за вагомий внесок у розвиток українсько-словацьких літературних взаємин.
123
…3) у галузі театрального мистецтва — премію ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв:
– у номінації «критик-театрознавець — Василю Габорцю — заслуженому працівникові культури України, члену правління ЗОО НСКУ, громадсько-культурному діячеві за книгу вибраних статей та нарисів «Служителі Мельпомени».

Національна спілка краєзнавців України та краєзнавці області щиро вітають колег із заслуженими нагородами і бажають нових творчих успіхів.

Голова ЗОО НСКУ                                                                             М.В. Делеган

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *