Звітно-виборча конференція Запорізької обласної організації НСКУ

118 лютого 2016 року відбулася звітно-виборча конференція Запорізької обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Після довгої перерви  приємно було побачити, що майже всі члени краєзнавчої спільноти виявили бажання прийняти в ній участь — із 36 членів, присутніми були 31. Висока явка забезпечила правомочність зборів  і надала змогу обговорити важливі і необхідні питання життєдіяльності Спілки.

Головою конференції було обрано відповідального секретаря обласної організації — Сурченка Сергія Володимировича, який привітав усіх із початком роботи  і подякував запрошеним гостям конференції — Георгію Івановичу Шаповалову, шанованому історику, краєзнавцю, який майже сорок років в якості директора опікувався Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм та його теперішньому директору Михайлу Михайловичу Мордовському, а також представнику наукової спільноти — доценту кафедри джерелознавства, історіографії та спеціальних історичних дисциплін історичного факультету Запорізького національного університету Сергію Миколайовичу Білівненко.

З першого питання порядку денного конференції — Звіту правління про діяльність ЗОО НСКУ за 2012–2015 рр.   виступив Голова Правління Остапенко Максим Анатолійович. Всім присутнім було приємно почути слова вдячності членам Спілки за плідну працю протягом останніх чотирьох років. Особливо було виокремлено Сурченка Сергія Володимировича — за зусилля щодо гідного представництва Спілки, організацію та проведення заходів за участю членів Спілки, ведення її поточних справ на професійному рівні та організаторські здібності із залучення нових членів.1
Рішенням Конференції робота Спілки була визнана задовільною.

Голова Ревізійної комісії — Лисенко Тетяна Миколаївна, виступ якої з другого питання порядку денного був присвячений звіту ревізійної комісії, підкреслила важливість залучення благодійних коштів для забезпечення діяльності Спілки, оскільки за попередній період усі витрати фінансувались фактично за власні кошти членів Правління. Тому особливо важливим є вчасне внесення членських внесків, а також залучення до роботи нових членів Спілки.

За результатом розгляду третього питання — переобрання Правління, Голови та Президії Правління, Голови та членів Ревізійної комісії, скарбничого, учасники Конференції вирішили обрати:
Головою Правління — Денисенко Олену Володимирівну.
Членами Правління —   Остапенка Максима Анатолійовича, Сурченка Сергія Володимировича, Лисенко Тетяну Миколаївну, Левченка Михайла Павловича, Мірущенко Олександра Павловича, Петроченка Віктора Івановича.
Склад Президії Правління вирішено обрати після обрання Голів комісій Спілки.
Головою Ревізійної комісії обрано Кірілаша Леоніда Ілліча.
Членами Ревізійної комісії — Вороніну Тетяну Євгенівну, Богданову Інну Анатоліївну.
Скарбником — Дударенка Сергія Валерійовича.

Питання визначення основних напрямків діяльності ЗОО НСКУ, затвердження плану роботи на 2016 рік, створення краєзнавчих комісій та обрання їх голів  викликали жваве обговорення за результатами якого план роботи затверджено за основу, а визначення складу комісій та їх головуючих перенесено на наступну Конференцію. Спільним рішенням для кожного члена Спілки  передбачена можливість до 01 березня надати  Правлінню свої пропозиції стосовно плану роботи Спілки та бачення свого місця в конкретній комісії.

Конференцією прийнято рішення про започаткування Звання “Почесний краєзнавець Запорозького краю” та заснування краєзнавчої Премії ім. Якова Новицького  “за розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини Запорозького краю”. Положення про Звання та Премію винесені на більш детальне обговорення, а їх затвердження перенесено на наступну конференцію.
Всі пропозиції з цього питання приймаються Правлінням Запорізької ОО НСКУ до 01 березня 2016 р.
Останнє питання порядку денного щодо заснування періодичного видання “Краєзнавство. Запорозький край” винесено на обговорення, а його затвердження перенесено до порядку денного наступної конференції. Головним редактором одноголосно обрано Сурченка Сергія Володимировича, склад редакційної колегії буде обрано також на наступній конференції за результатами обговорення.1
Приємним моментом стало вручення квитків та нагрудних знаків новим членам Спілки. Наші спільні вітання та побажання творчої наснаги на теренах дослідницького краєзнавства! Особлива вдячність за виступ Георгію Івановичу Шаповалову.
На останок — щира подяка всім учасникам Конференції і сподівання на активну участь в роботі Спілки!
З проектами на обговорення ви можете ознайомитись на сайті спілки за посиланням  http://zoonsku.jimdo.com/

© джерело: http://ostriv.org/zvitno-viborcha-konferenciya-spilki-krayeznavciv/

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *