Пленум правління Київської міської організації НСКУ

Пленум КМО 201624 лютого 2016 року в залі засідань Національної спілки краєзнавців України відбувся пленум правління Київської міської організації НСКУ.

На пленумі було заслухано інформацію про діяльність Київської міської організації Національної спілки краєзнавців України у 2015 р. (доповідач голова правління КМО НСКУ Олександр Гончаров) та розглянуто питання про підготовку до IV (звітно-виборчої) конференції Київської міської організації НСКУ, визначено дату (23 березня) і місце її проведення (Національний університет фізичного виховання і спорту України) та норму представництва, зобов’язано первинні осередки провести збори та обрати делегатів.

Також було розглянуто питання про висунення кандидатур від Київської міської організації НСКУ на здобуття премій Національної спілки краєзнавців України.

Важливим у порядку денному пленуму було питання про заснування Премії імені Максима Берлинського Київської міської організації Національної спілки краєзнавців України. Затверджено Положення про Премію, згідно з яким Премія імені Максима Берлинського Київської міської організації Національної спілки краєзнавців України присуджуватиметься щорічно окремим краєзнавцям за вагомий внесок у розвиток києвознавства: видання наукових і науково-популярних праць, присвячених історії Києва чи окремим його місцевостям, популяризацію та охорону пам’яток історії, природи та культури столиці. Президію правління зобов’язано здійснити необхідні організаційні заходи із запровадження Премії.

Розглянуто також питання про план роботи Київської міської організації НСКУ на 2016 рік, створення первинного осередку КМО НСКУ в Київському університеті імені Бориса Грінченка, заслухано ряд інформаційних повідомлень.

Олександр Гончаров, голова правління КМО НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *