У Кіровограді вручено області краєзнавчі премії імені Володимира Ястребова

118 травня 2016 року в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї відбулися урочистості з нагоди вручення обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова (на фото голова Кіровоградської обласної ради О.А.Чорноіваненко з переможцями).

Директор музею, заслужений працівник культури України Н.Ю.Агапєєва зазначила, що рішенням Кіровоградської обласної ради від 29 вересня 2015 року №813 до “Положення про обласну краєзнавчу премію імені Володимира Ястребова” внесено ряд змін. Згідно з якими, премія присуджувалася у трьох номінаціях: наукові дослідження з історії та етнографії краю; краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області; популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи.

2(на фото зліва на право: І.Д.Петренко, Ю.В.Тютюшкін, П.І.Озеров та О.О.Бабенко (директор ДАКО, голова обласної організації НСКУ))
Рішенням конкурсної комісії визначено переможців з присвоєнням звання «Лауреата обласної краєзнавчої премії» за 2015 рік: у номінації «Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл краю» П.І.Озерова (Новомиргородський район) за наукове дослідження з генеалогії корінних жителів одного населеного пункту «Родова книга корінних жителів старообрядного села Красний Яр»; у номінації «Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи» Ю.В.Тютюшкіна (Кіровоград) за ілюстративний матеріал, понад 500 світлин, до 34 краєзнавчих видань та благодійну передачу до музеїв міста понад 1000 музейних предметів. У номінації «Наукові дослідження з історії та етнографії краю» премії не присуджено, оскільки претенденти не набрали достатньої кількості голосів для перемоги.

3(на фото виступ камерного оркестру Кіровоградського музичного училища)
Дипломи лауреата обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, скульптури «Степовий орел», нагрудні знаки «Лауреат обласної премії» вручив переможцям голова Кіровоградської обласної ради О.А.Чорноіваненко.
Захід закінчився виступом камерного оркестру Кіровоградського музичного училища під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Н.Ю.Хілобокової.

Базака Роман, краєзнавець

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *