Відповідальний секретар Київської МО НСКУ Олена Соболєва отримала премію Київського міського голови за досягнення у розбудові столиці України

Премія Кличка27 червня 2017 року член Національної спілки краєзнавців України, відповідальний секретар Київської міської організації НСКУ Олена Соболєва отримала премію Київського міського голови за досягнення у розбудові столиці України.

Загалом, мер Києва Віталій Кличко вручив 100 премій юнакам та дівчатам за наукові та творчі  досягнення, внесок у розвиток молодіжного руху. «Я переконаний, що мотивація – бажання поділитися своїм баченням, якими мають бути Київ і Україна. Премія Кличка-2 - копияЯ вдячний кожному, хто бере активну участь у житті нашого міста і нашої країни, хто не скаржиться, а ставить перед собою мету і наполегливо йде до її реалізації. Ви вдосконалюєтеся самі і цим мотивуєте оточуючих теж змінюватися», – наголосив Віталій Кличко.

Премія Кличка-4О.Соболєву відзначили в номінації «Наукові досягнення» за поданням Київської міської організації НСКУ. Упродовж 14 років вона займається науковою роботою, головною метою якої є збереження, дослідження та популяризація етнічної та культурної спадщини кримських татар у загальноукраїнському контексті.

Премія Кличка-3Олена Соболєва провела низку польових виїздів та експедицій Автономною Республікою Крим (2003–2011 рр.). Результатом цих досліджень став запис понад 150 годин інтерв’ю з респондентами різного віку. Дослідниці вдалося зафіксувати низку раніше не описаних фактів із традиційної культури кримських татар. Під час експедицій О.Соболєва вивчала недосліджені зразки фольклору, об’єкти традиційного побуту та народного мистецтва. Сьогодні вона досліджує інтеграцію тимчасово переміщених осіб із Криму.

За результатами багаторічних досліджень Олена Соболєва опублікувала 1 монографію та 26 статей у реферованих фахових журналах та тематичних збірниках. У 2016 році презентувала для громадськості монографію «Весілля кримських татар: традиційні форми та трансформації», опублікувала декілька наукових статей, брала участь у міжнародних наукових конференціях та громадських заходах, на яких обговорювалися питання етнічної культури кримських татар. Інтерв’ю з О. Соболєвою двічі були презентовані на українських радіо-передачах.

Олександр Гончаров,
голова Київської міської організації НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *