V науково-краєзнавча конференція “«Магія дев’яток» в історії Центральної України”

магія20 листопада 2019 року у Кіровоградському обласному державному архіві відбудеться V науково-краєзнавча конференція “«Магія дев’яток» в історії Центральної України”, присвячена 80-річчю утворення Кіровоградської обласної ради.

Інформаційний лист

Організатори: Державний архів Кіровоградської області, Кіровоградська обласна державна адміністрація, Кіровоградська обласна рада, Кіровоградська обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

Теми для обговорення на конференції:

  • Територія нинішньої Кіровоградської області у XVIII ст. – 1900-ті роки.
  • Українська революція 1917-1921 рр. (повстанці, збройні формування УНР та Директорії, більшовицька та білогвардійська інтервенція).
  • Край у перші десятиліття більшовицької окупації України.
  • Друга світова війна (1939-1945 рр.).
  • Поствоєнна хроніка (1949 р., 1959 р.,1969 р., 1979 р., 1989 р.).
  • Центральноукраїнський регіон в наш час.
  • Видатні постаті, які вплинули на становлення нашого краю (у т.ч. народжені в “дев’ятих” роках).
  • Історіографія, бібліографія і джерелознавство про Центральний регіон України.

Мова конференції – українська. Програма конференції буде розміщена на веб-сайті Державного архіву Кіровоградської області до 15 листопада 2019 року.

Статті та матеріали, надані учасниками конференції будуть опубліковані в спеціальному випуску видання, що продовжується, «Між Бугом і Дніпром. Науково-краєзнавчий вісник Центральної України».

Для участі у конференції необхідно надіслати до 10 жовтня 2019 року заявку на участь та до 01 листопада 2019 року текст доповіді в електронному вигляді на електронну адресу Оргкомітету: arh@dakiro.kr-admin.gov.ua (зразок заявки додається).

З питань конференції звертатися до членів Оргкомітету:
Гончарової Тетяни Вікторівни, начальника відділу археографії та використання документів Державного архіву Кіровоградської області, члена Національної спілки краєзнавців України;
Колєчкіна Вадима Петровича, головного археографа відділу археографії та використання документів Державного архіву Кіровоградської області, кандидата історичних наук.

Контактний телефон: (0522) 37 31 65

Інформаційний лист

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *