28 травня відзначається Всеукраїнський день краєзнавства

День краєзнавства - 2021

28 травня відзначається Всеукраїнський день краєзнавства – свято, започатковане Національною спілкою краєзнавців України у 2017 р.

Метою свята є:

  • поглиблення дослідження та популяризації історії, культури, мови, звичаїв і традицій українського народу, репрезентація практичних здобутків у цьому напрямку;
  • залучення до вивчення та пізнання рідного краю широких верств населення;
  • підвищення суспільної уваги до діяльності краєзнавців;
  • поглиблення співпраці з державними органами влади, закладами культури та освіти, науковими установами, громадськими організаціями зацікавленими у розвитку краєзнавства та ін.

Відзначення Всеукраїнського дня краєзнавства активно підтримується культурними діячами, науковцями і освітянами, громадськістю та ЗМІ.

З нагоди свята краєзнавчою спільнотою України заплановано проведення низки різноманітних заходів (у тому числі в онлайн-форматі): презентацій книг, творчих зустрічей, конференцій та круглих столів, засідань краєзнавчих клубів, публічних виступів тощо.

Краєзнавці-2021

На початку 2021 року Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики прийняв рішення підготувати звернення до Президента України з пропозицією щодо встановлення 28 травня Всеукраїнського дня краєзнавства на державному рівні.

Національна спілка краєзнавців України вітає зі святом та звертається до культурно-освітніх і наукових організацій та установ, громадськості й ЗМІ активно долучатися до відзначення та популяризації Всеукраїнського дня краєзнавства!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *