Всеукраїнський день краєзнавства у ЗМІ та соцмережах

День краєзнавстваЦьогорічне відзначення 28 травня Всеукраїнського дня краєзнавства ускладнене у зв’язку із карантинними обмеженнями, тож заплановані заходи проводилися у дистанційному форматі, із використанням сучасних засобів комунікації.

У таких умовах керівництво Національної спілки краєзнавців України значну увагу приділило якнайширшому поширенню інформації про свято у веб-просторі. Цьому сприяла підтримка регіональних організацій, ЗМІ та установ різного профілю, які розмістили відповідну інформацію (у формі вітання, інформаційної довідки, інтерв’ю, аналітичної статті, онлайн-виставки тощо) на власних порталах.

Серед них:

– загальнодержавні та регіональні ЗМІ, інформаційні ресурси:

– органи влади:

– заклади культури та освіти і їх підрозділи:

Активно реагували на свято також соцмережі. Відповідний допис на сторінці НСКУ у фейсбук побачила безпрецедентно велика кількість користувачів понад 42 тис. осіб.

Серед офіційних фейсбук-сторінок організацій та установ, які зреагували на відзначення Всеукраїнського дня краєзнавства наступні (перелік не є вичерпним):

Окремо дякуємо за вітання, які надійшли на електронну пошту НСКУ.

Щиро вдячні всій краєзнавчій громаді, засобам масової інформації, організаціям та установам, які долучилися до відзначення 28 травня Всеукраїнського дня краєзнавства, провели велику роботу в непростих умовах карантинних обмежень, поширили відповідну інформацію на своїх веб-ресурсах.

Впевнені, що із кожним роком масштаб відзначення та увага громадськості до свята лише збільшуватиметься, що сприятиме розгляду органами влади питання щодо затвердження Всеукраїнського дня краєзнавства на державному рівні.

One thought on “Всеукраїнський день краєзнавства у ЗМІ та соцмережах”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *