Дайджест краєзнавчих новин травня із Кропивницького (підбірка Кіровоградської ОО НСКУ)

Пропонуємо ознайомитися із інформацією про краєзнавчі події, які відбулися у другій половині травня 2020 року в м.Кропивницькому.

Підбірку новин підготовлено Кіровоградською обласною організацією НСКУ за матеріалами Державного архіву Кіровоградської області, Кіровоградської обласної адміністрації, Гайворонської районної радиUA: Кропивницький

15 травня 2020 року

Студії Центр. Укр.Побачив світ перший випуск нового серійного видання: «Студії з історії Центральної України. Випуск І: Державний архів Кіровоградської області у міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях (2013–2019): Збірник статей та матеріалів. [Кол. авт.: Оксана Бабенко, Олег Бабенко, Роман Базака та ін.] / Упоряд.: Оксана Бабенко, Олег Бабенко, Тетяна Гончарова, Вадим Колєчкін, Василь Орлик / – Кропивницький: Центрально-Українське видавництво, 2020. – 374 с.».

18 травня 2020 року

 У Кропивницькому відзначили лауреатів обласної краєзнавчої премії імені В.Ястребова. Премія ЯстребоваЦеремонія нагородження відбулась в обласному краєзнавчому музеї. Відзнаки здобули Олександр Ковальков за книгу «Вершино-Кам’янка: історія» та Оксана Лутай за підбірку статей на краєзнавчу тематику, надрукованих у газеті «Вісник Кіровоградщини».

22 травня 2020 року

Премія - Гайворон-За активну участь у дослідженні історії Гайворонщини і видання книг на краєзнавчу тематику краєзнавцю із села Могильне, члену Національної спілки краєзнавців України, почесному краєзнавцю Кіровоградщини Василю Григоровичу Дерезовському вручено премію  імені Леоніда Солгутовського та Диплом Гайворонської районної ради.

Олексій Павличук. Історичні мандри краєзнавця
[про Василя Дерезовського]

Довідка:
У 2018 році з метою всебічного сприяння та підтримки розвитку краєзнавства Гайворонського району, вшанування пам’яті краєзнавця Леоніда Солгутовського, популяризації його імені та творчості – Гайворонською районною радою прийнято рішення «Про затвердження Положення про районну краєзнавчу премію імені Леоніда Солгутовського за розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини Гайворонського краю». Згідно з цим рішенням щорічно визначаються лауреати цієї премії.

28 травня

1До Всеукраїнського дня краєзнавства Кіровоградська обласна організація Національної спілки краєзнавців України спільно з Державним архівом Кіровоградської області підготували добірку архівних документів і матеріалів «Згадаймо відомих дослідників історії рідного краю», яку розміщено на веб-сайті архіву у розділі «Документальні виставки on-linе»

28 травня

До Всеукраїнського дня краєзнавства голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олег Бабенко взяв участь у тематичній теле-радіопередачі “Радіодень” на каналі UA: Кропивницький.

Підбірка новин підготовлена
Кіровоградською обласною організацією НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *