Голову НСКУ Олександра Реєнта визначено лауреатом Вінницької обласної краєзнавчої премії імені Володимира Вовкодава

4mxBZZjHzSvFcHUU1jlVНещодавно конкурсна комісія визначила лауреатів краєзнавчої премії імені Володимира Вовкодава, заснованої з ініціативної участі Вінницької обласної організації НСКУ.

У номінації “Історичне краєзнавство”, “за збереження та розвиток краєзнавчого руху на Поділлі”, переможцем було визначено голову Національної спілки краєзнавців України, заступника директора Інституту історії України НАН України, члена-кореспондента НАН України Реєнта Олександра Петровича.

Обласна премія була заснована на честь відомого краєзнавця, фольклориста, етнографа та громадського діяча Володимира Петровича Вовкодава (1926-2012).

В.П.ВовкодавВ.П.Вовкодав народився 15 грудня 1926 року в Хмельницькій обл. с.Лозни Летичівського р-ну, проживав в с.Новоселиця на Жмеринщині. Все своє життя присвятив боротьбі за незалежність України. Репресований за антирадянську агітацію. Засуджений на 17 років каторжних робіт з позбавленням прав на 5 років. У 1944–55 роках відбував покарання у Воркуті. Реабілітований прокуратурою Хмельницької обл. 23.09.1993 року. Із 1996 р. Володимир Вовкодав – член Національної спілки журналістів України. Член Історичного клубу «Холодний Яр». Лауреат літературно-фольклорної премії ім. Павла Чубинського, премії «За подвижництво у державотворенні» ім. полковника Армії УНР Якова Орла-Гальчевського. Кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ст. Збирав історичні та фольклорні матеріали про У. Кармалюка.

Краєзнавча спільнота щиро вітає Олександра Петровича Реєнта із цією заслуженою відзнакою і бажає подальшої плідної та відданої праці на благо Українського народу!

One thought on “Голову НСКУ Олександра Реєнта визначено лауреатом Вінницької обласної краєзнавчої премії імені Володимира Вовкодава”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *