V (позачергова) конференція Київської міської організації НСКУ (23.12.2016)

_DSC0189 - копияПродовжується підготовка осередків НСКУ до VI з’їзду Спілки, проведення якого заплановано на 23 січня 2017 р.
Зокрема, 27 грудня 2016 року відбулася V (позачергова) конференція Київської міської організації НСКУ. У ній взяли участь керівництво та члени Правління столичного осередку, краєзнавці міста, представники громадськості.

_DSC0189Захід розпочався з виступу голови Київської міської організації НСКУ, кандидата історичних наук, доцента Олександра Гончарова, який представив інформацію про стан і тенденції розвитку осередку, дані щодо поповнення складу новими членами, найближчі плани та перспективи.

_DSC0208На конференції був присутній і голова Національної спілки краєзнавців України, член-кореспондент НАН України, професор Олександр Реєнт, який подякував присутнім за плідну роботу та вручив нагороди й відзнаки Спілки активним краєзнавцям, членам столичного осередку.
_DSC0191“Олександру Петровичу Гончарову, порівняно з обласними організаціями Спілки, досить складно працювати в Києві, з точки зору підтримки з боку столичної влади. Але, незважаючи на це, Київська міська організація демонструє високий темп роботи” — констатував О.П.Реєнт.

_DSC0215На порядку денному конференції стояв розгляд декількох питань:
1. Обрання делегатів від Київської міської організації НСКУ на VI з’їзд Спілки (доповідач О.П.Гончаров, член президії правління НСКУ, голова правління КМО НСКУ).
2. Обговорення та висунення кандидатури на посаду Голови НСКУ та кандидатур до складу Правління і Ревізійної комісії НСКУ від Київської міської організації НСКУ (доповідач Р.В.Маньковська, перший заступник голови НСКУ, член президії правління КМО НСКУ).
_DSC02123. Про зміни і доповнення до Статуту НСКУ (доповідач В.І.Дмитрук, відповідальний секретар НСКУ, член президії правління КМО НСКУ).
4. Про проведення “Других києвознавчих читань: історичні та етнологічні аспекти” (доповідач О.П.Гончаров).
5. Різне.

_DSC0205Головними результатами проведення V (позачергової) конференції КМО НСКУ стало голосування за кандидатури делегатів від міської організації на VI з’їзд Спілки, підтримка кандидатури Олександра Петровича Реєнта на посаду голови НСКУ на наступний п’ятирічний термін, підтримка ініціативи щодо проведення Міжнародної науково-практичної конференції “Другі києвознавчі читання: історичні та етнокультурні аспекти” (орієнтовно наприкінці березня 2017 р.) та ін.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *